4 Απριλίου 2014

Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής
(Σ.Ε.Μ.Ι.Σ.Ε.Α.)
Χαλκοκονδύλη 13, 104 32 Αθήνα
τηλ.: 2105238148, 6973929817 fax: 2105230819, e-mail: semisea@yahoo.gr

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ
ΣΤΗΝ 24ωρη ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ  9 ΑΠΡΙΛΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ 10.00πμ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,

Στις 9 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ξεπερνώντας την τρομοκρατία της εργοδοσίας, τα ψέματα της κυβέρνησης ότι έρχεται η ανάπτυξη, τις αναστολές που μας καλλιεργεί ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, ξεπερνώντας τους φόβους, θυσιάζοντας το μεροκάματο που όλοι έχουμε ανάγκη.

Πρέπει τώρα να οργανωθούμε και συλλογικά να δώσουμε τη μάχη!
Να πιστέψουμε και να δοκιμάσουμε τη δύναμη μας.
Καμία αναμονή

Βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες, μεγαλοξενοδόχοι, μεγαλέμποροι, Τρόικα (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ) κυβέρνηση θέλουν να τα αρπάξουν όλα. Στοχεύουν σε ακόμα φθηνότερη εργατική δύναμη. Δεν τους φθάνουν οι άθλιοι μισθοί των 586 ευρώ και των 511 ευρώ για τους νέους, ούτε οι άθλιοι μισθοί των προγραμμάτων απασχόλησης για ανέργους, ούτε η κατάργηση δια νόμου των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ) και η ουσιαστική κατάργηση της υποχρεωτικότητάς τους. Συμβάλλοντας και η ηγεσία της ΓΣΕΕ στην υλοποίηση των σχεδίων τους μονιμοποίησε λίγες μέρες πριν τους μισθούς αυτούς στις διαπραγματεύσεις με τους βιομήχανους ενισχύοντας έτσι αφενός το  άθλιο καθεστώς των ατομικών συμβάσεων και αφετέρου τον απαράδεκτο διαχωρισμό στους μισθούς των εργαζομένων με βάση την ηλικία.
Στον κλάδο μας, που μέχρι τώρα δεν έχει κλαδική σύμβαση, βιώνουμε το καθεστώς αυτό σε όλο του το μεγαλείο. Ο κάθε εργοδότης πληρώνει με ότι μισθολόγιο θέλει. Ακόμα και στον ίδιο φορέα υπάρχουν εργαζόμενοι διαφορετικών ταχυτήτων, άλλο μισθολόγιο για τους νέους, άλλο για τους παλιούς, χρήση των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας κλπ. Ενώ μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων γίνεται συνεχής προσπάθεια σπασίματος των όποιων υφιστάμενων συμβάσεων.  Για να μη μιλήσουμε για τα αμιγώς ιδιωτικά κέντρα στα οποία οι εργαζόμενοι ψευδεπίγραφα θεωρούνται συνεργάτες, οπότε ούτε κουβέντα για σύμβαση.
Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,
Οι ΣΣΕ αποτελούν την προστασία των εργαζομένων από την αχαλίνωτη διάθεση των καπιταλιστών για μεγαλύτερο κέρδος. Δεν αφορούν μόνο οικονομικά ζητήματα, δεν είναι μόνο το μεροκάματο και οι μισθοί, αλλά εμπεριέχουν πλήθος ρυθμίσεων που αφορούν ολόκληρη την εργατική οικογένεια, όπως τα ωράρια, τις άδειες, τα μέτρα ασφάλειας. Δικαιώματα που μέσα από την κατάργηση τους η μεν εργοδοσία θα μετρήσει νέα οφέλη, οι δε εργαζόμενοι θα μετρήσουν νέα χειροτέρευση της ζωής τους. Θέλουν και μετά την κρίση να έχουν ελεύθερο το πεδίο της κερδοφορίας πάνω στα συντριμμιασμένα εργασιακά δικαιώματα.  
Τα Κέντρα Ειδικής Αγωγής φιλανθρωπικά ή αμιγώς ιδιωτικά μπορεί να μην διοικούνται ακόμα από μεγαλοεπιχειρηματίες, είναι όμως κομμάτι της καπιταλιστικής οικονομίας. Συμβάλλουν στην κερδοφορία του κεφαλαίου με το να απαλλάσσουν το κράτους από την παροχή αυτών των υπηρεσιών κι έτσι να μπορεί να διαθέσει χρήματα για να παρέχει στους μεγαλοεπιχειρηματίες φθηνότερους εργαζόμενους (δείτε πακέτα για τους ανέργους), φοροαπαλλαγές (δείτε απαλλαγές εφοπλιστών) κλπ...
Όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο μεγάλη επίθεση θα δεχόμαστε στις εργασιακές μας σχέσεις. Η πάλη για τη ΓΣΣΕ αφορά λοιπόν και το δικό μας κλάδο και είναι πλέον καιρός να παλέψουμε και για την εφαρμογή δικής μας ΣΣΕ. Με οργάνωση και αγώνα να αντιπαλέψουμε και να ανατρέψουμε τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, το μέλλον που μας προετοιμάζουν. Να μην υποκύψουμε στους εκβιασμούς και τις απειλές της εργοδοσίας που θα ενταθούν μόλις παρουσιάσουμε και παλέψουμε τη δική μας ΣΣΕ. 
ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ.
ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΑΛΛΟ ΜΕΙΓΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ.
Άλλες δυνάμεις καλούν τους εργαζόμενους σε ενότητα κάτω από ξένη σημαία, να παλέψουμε για να αλλάξει ο τρόπος διαχείρισης και έτσι λέει θα έρθουν καλύτερες μέρες για το λαό. Δηλαδή η ΕΕ θα γίνει καλή, θα πάει κόντρα στους κακούς επιχειρηματίες και θα ενισχύει μόνο του υγιείς επενδυτές. Θα κόψει δηλαδή την όρεξη των επιχειρηματιών για κέρδος…
Δεν έχουμε ανάγκη από τέτοια ενότητα. Δεν έχουμε ανάγκη από ενότητα που θα βάζει στο τραπέζι το πόσα θα χάσουμε, που θα επιλέγει το μικρότερο κακό και την υποχώρηση, που θα τρέφει αυταπάτες ότι το σύστημα αυτό φτιασιδώνεται, αλλά ενότητα με βάση τις λαϊκές ανάγκες.
ΕΜΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

·        Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων, άμεση κάλυψη των αναγκών όλων των κέντρων από τον κρατικό προϋπολογισμό στην προοπτική ένταξής τους στο δημόσιο.
·        Υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας.

·        Δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες πρόνοιας και ειδικής αγωγής, κεντρικά σχεδιασμένες που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους και θα τις καλύπτουν με βάση τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα.
·        Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης, κατάργηση κάθε πληρωμής από τις οικογένειες ή/και τους εξυπηρετούμενους, είτε άμεσα είτε έμμεσα (δωρεές, ασφαλιστικά ταμεία κλπ). 
·        Να καταργηθούν τώρα όλες οι αντιλαϊκές συμφωνίες, τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις.
·        Μονομερή διαγραφή του χρέους και αποδέσμευση τώρα από την ΕΕ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΑΠΡΙΛΗ.

ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ/ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ. 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 9 Απρίλιου 2014



               Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων  καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Ειδική Αγωγή να συμμετέχουν στην Γενική Απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ  και  για τις 9 Απρίλιου 2014.

                                              

Σημείο προσυγκέντρωσης :  11:00π.μ. στο Αρχαιολογικό Μουσείο
 

 

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

  • Ενάντια στην κατάργηση Θεμελιωδών Δημοκρατικών Θεσμών 
  • Ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές που πλήττουν τους τομείς της Υγείας – Πρόνοιας – Ψυχικής Υγείας – Ειδικής Αγωγής – Παιδείας
  • Ενάντια στην ασκούμενη οικονομική πολιτική: Λιτότητας - Εξαθλίωσης και Αυταρχισμού
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
  • Ακύρωση των πολιτικών λιτότητας και των αντεργατικών νόμων .
  • Δημιουργία νέων σταθερών θέσεων εργασίας με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με επαναφορά βασικού μισθού στα επίπεδα του 2009 .
  • Εργασιακή ασφάλεια και άμεσα μέτρα ανακούφισης των ανέργων .
  • Ενιαίο Θεσμικό πλαίσιο για όλα τα Ν.Π.Ι.Δ. στην Ειδική αγωγή.
  • Πλήρη χρηματοδότηση για τη λειτουργία των φορέων  Ειδικής  Αγωγής απευθείας από τον Κρατικό  Προϋπολογισμό με αυστηρό κοινωνικό και οικονομικό έλεγχο από το Κράτος.
  • Μείωση της φορολογίας για τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες,  τους μικρομεσαίους αγρότες, τους συνταξιούχους.
  • Μείωση τιμών και όχι μειώσεις μισθών και συντάξεων .
  • Όχι στα χαράτσια, κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
  • Όχι στο σκάνδαλο των ιδιωτικοποιήσεων, στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών.
  • Όχι στον κρατικό ολοκληρωτισμό, την εργοδοτική τρομοκρατία και τη φασιστική βία.

ΠΡΟΝΟΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ  ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ